MICRONEEDLING

Bij microneedling wordt gebruik gemaakt van zeer fijne naaldjes. Dit wordt vaak gedaan met behulp van een apparaat dat bekend is onder de merknaam van de fabrikant: ‘dermapen’. De dermapen heeft al deze fijne naaldjes dicht op elkaar, zodat de pen heel precies gebruikt kan worden. Deze naaldjes vibreren op een hoog tempo in de huid. Bij Own Your Beauty Goor kan je zowel je wangen als je hele gelaat voorzien van een microneedling behandeling. Andere gebieden kunnen ook behandeld worden.

Voor wie is microneedling geschikt?

Microneedling is geschikt voor volwassenen die in goede gezondheid verkeren (vrij van infecties, koorts of huiduitslag) en hun huid graag willen opfrissen. De behandeling kan helpen lijntjes en rimpels glad te strijken, de collageenproductie te stimuleren, de huidskleur te egaliseren, vergrote poriën te verfijnen, de huid strakker te maken en littekens van acne of verwondingen te vervagen. 

Wat gebeurt er tijdens een behandeling?

De huid wordt gereinigd en gedesinfecteerd. De behandelde huid wordt verdeeld in zones en de dieptewerking wordt per zone bepaald. Daarnaast wordt er, afhankelijk van het probleem dat je probeert te behandelen, een actief serum aangebracht – bijvoorbeeld salicylzuur voor acne of vitamine C voor pigmentvlekken. Tijdens de microneedling behandeling worden er gecontroleerde beschadigingen in de huid gemaakt, waarbij de huid aan het oppervlakte intact blijft. Binnenin ontstaat er een gecontroleerde ontstekingsreactie waardoor er een genezingsproces in de huid optreedt. Dit genezingsproces stimuleert o.a. de natuurlijke productie van collageen en elastine. Na de behandeling ziet je huid eruit alsof je flink bent verbrand door de zon. Dit zal ongeveer 24-48 uur duren, en is afhankelijk van je huidskleur. Lichte huidtinten kunnen langdurige roodheid ervaren. Als je een lichte huid hebt, zul je een dag of twee langer roze blijven dan mensen met een olijfkleurige of bruine huid. De behandeling wordt eens in de 28 dagen uitgevoerd, met uitzondering van lichaamsonderdelen (1x per 4-6 weken). Het aantal behandelingen dat nodig is om het gewenste resultaat te behalen verschilt per persoon.

Hoelang duurt het herstel?

De huid kan na de behandeling roze tot rood kunnen worden. Ook is het mogelijk dat de huid gaat schilferen, lichte korstjes krijgt of licht gaat zwellen. Deze reactie zal ongeveer 2 dagen aanhouden. Na een week zal je huid geheel gekalmeerd zijn.

Wanneer zie je resultaten?

Na de microneedling behandeling is er niet direct resultaat te zien. Dit komt doordat de huid zes tot acht weken nodig heeft om collageen te kunnen vormen. Collageen vorming is afhankelijk van de aanmaak vanuit het lichaam zelf, de zogenaamde herstelcapaciteit. De vorming van collageen en elastine gaat nog maandenlang na de microneedling behandeling door, waardoor je huid een steeds gezondere kleur krijgt en egaler wordt.