CUPPING

Cupping is eigenlijk al een eeuwenoude alternatieve geneeswijze, maar wordt steeds vaker ingezet bij verschillende soorten aandoeningen. Bij cupping worden er kleine, cups op de huid geplaatst en deze zuigen vacuüm. Het stimuleert de doorbloeding en de spieren/het bindweefsel wordt zo los gemasseerd.

Cupping tegen cellulite

Cellulite, ook wel sinaasappelhuid, zijn kleine vetophopingen of verklevingen in het bindweefsel. Dit wordt vaak als vervelend, storend en soms pijnlijk ervaren. Nog vervelender is dat je het niet zomaar kunt laten verdwijnen. Met cupping kan je de cellulitis zeker minder zichtbaar maken. Doormiddel van de behandeling halen we de verklevingen weg, wordt de doorbloeding goed gestimuleerd  en de huid wordt weer soepel. Cupping is dus zeker het proberen waard om de cellulitis op je benen en billen te verminderen!

Let op: de resultaten zijn niet na één keer (ook niet na twee keer..) zichtbaar. Dus volhouden is hierbij wel heel belangrijk. Gemiddeld zijn er 6 behandelingen nodig voor je de resultaten gaat zien . Ook dit is afhankelijk van de ernst van de cellulitis, de ene persoon ziet na 2 behandelingen al mooie resultaten en de ander na 6 keer. Belangrijk is om de behandeling wekelijks te herhalen en na het te behalen resultaat, zal je het cuppen wel moeten onderhouden om het resultaat te behouden.

Waar kan cupping nog meer voor worden gebruikt?

  Cupping is erg veelzijdig en kan voor ontzettend veel kwaaltjes gebruikt worden. Hieronder een aantal veel voorkomende klachten waarbij cupping wordt gebruikt:

  • Pijn in spieren en gewrichten
  • Hoofdpijn/migraine
  • Nekpijn/schouderpijn
  • Obstipatie
  • Cellulitis
  • Verstrakken van de kaaklijn
  • Collageen aanmaak
  • Verstrakking en versteviging van de huid ( armen, buik, benen, gezicht)
  • Ontspanning bij kaakklemmen
  • Verminderend rimpels en fijne lijntjes

  Welke huidreactie kan ik verwachten?

  Na de behandeling kan roodheid zichtbaar zijn die binnen enkele uren zal verminderen, daarnaast kan het behandelgebied beurs aanvoelen. Er ontstaan soms blauwe plekken, dit kan enkele dagen aanhouden. Over het algemeen vinden onze cliënten de behandeling niet pijnlijk en kunnen ze hun dagelijkse bezigheden direct na de behandeling weer hervatten.

  Krijg ik blauwe plekken?

  Jazeker, dit hoort er een beetje bij als je start met cupping. Je lichaam is dit niet gewend en moet hier dan ook zéker aan wennen. De een krijgt het sneller dan de ander, maar schrik er niet van als dit zichtbaar is op jouw lichaam na het cuppen.

  Als je gaat starten met cupping kan dit wellicht onprettig aanvoelen en er ontstaan soms wat blauwe plekken, maar zodra dit "normaal" is voor jou en je lichaam, zal je hier geen last meer van hebben. Ditzelfde geldt voor roodheid en gevoeligheid van de huid. De huid wordt tenslotte diep gemasseerd en er zitten vaak blokkades of verklevingen die nog opgelost moeten worden. Na een aantal behandelingen zal dit dus een stuk prettiger aanvoelen.

  Cupping kent helaas wel verschillende contra- indicaties, hiervoor kunt u het beste contact opnemen met onze kliniek.